Op 21 mei vond de Kickoff van het Startup in Residence programma van het Ministerie van BZK plaats. Hier mochten wij als MinderMoeilijk onze plannen presenteren voor het komende half jaar.

Tijdens het komende half jaar gaan we ons buigen over de vraag "Hoe kunnen we MijnOverheid begrijpelijker en toegankelijker maken." Specifiek gaan we ons bezig houden met het opzetten van een uitbreiding van de BerichtenBox. We willen ervoor zorgen dat mensen die een brief krijgen van de overheid en niet meteen begrijpen wat er in die brief staat zelfstandig kunnen zorgen dat ze hun brief wel begrijpen.

Dit heeft drie doelen:

  • Burgers kunnen bij de Overheid en andere organisaties signaleren op welke vlakken ze hun communicatie kunnen verbeteren.
  • Mensen die een vraag hebben en niet weten waar ze terecht kunnen, worden gewezen op waar ze terecht kunnen.
  • Brieven worden begrijpelijker en toegankelijker voor een bredere groep. Ook mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, geen Nederlands begrijpen, of bijvoorbeeld niet weten wat inkomstenbelasting betekent.

We hebben veel mooie idee├źn, plannen en dromen om Nederland een stukje minder moeilijk te maken.

Dit kunnen we niet alleen, daarbij hebben we de hulp nodig van overheid, bedrijven en burgers! Interesse? Benieuwd hoe wij jou, of jij ons verder kan helpen? Neem contact met ons op!